برای صاحبان کسب و کارهای مختلف، تامین سرمایه از اولین اقداماتیست که باید انجام شود. خیلی از استارتاپهای بالقوه به دلیل نبود سرمایه مورد نیاز برای شروع کار، از حرکت بازمیمانند یا از بین میروند. اما میتوانید با شناخت و ارتباط با صاحبان سرمایه، هم از سرمایه نقد آنها استفاده کنید و هم از قدرت و نفوذ آنها برای راهاندازی هرچه بهتر استارتاپ خود بهره بگیرید. اما تامین سرمایه برای استارتاپها از چه اهمیتی دارد و از چه روشهایی انجام میشود؟ تا چه حد احتمال دارد که بتوانید سرمایه گذاری برای کار خود پیدا کنید؟ تا چه حد ریسک و خطر برای سرمایه گذار مطلوب به نظر میرسد؟
یکی از مهمترین کارهایی که مالکان کسب و کارهای نوین باید به آن توجه کنند، تامین سرمایه برای ساخت و راهاندازی تجارت خود است. نمیتوانید بدون داشتن سرمایه اولیه، اهداف پیش روی شرکت خود را به انجام برسانید. پس از آنکه تمامی اطلاعات مورد نیاز درباره کسب و کار جدید خود را جمع آوری کردید، باید به سراغ ارائه محاسبات مالی به سرمایه گذاران مختلف بروید. هنگام شروع یک کسب و کار، باید لیستی از مخارج خود داشته باشید. عمدهی کسب و کارها (آنلاین و غیرآنلاین) مخارجی شامل موارد زیر دارند:
• هزینه مکان
• هزینه تجهیزات
• هزینه ارتباطات
• هزینه مجوزهای قانونی
• هزینه خرید مواد اولیه
• هزینه تبلیغات
• حقوق، بیمه و مالیات کارمندان
یقیناً تمامی کسب و کارهای نوپا، از پس تمامی این مخارج برنخواهند آمد و به ناچار باید به دنبال جذب سرمایه خارجی برای شرکت خود باشید. اما جذب منابع سرمایه خارجی، تنها در صورتی امکان پذیر است که شما تصویر کلی از مخارج و صورتحسابهای مالی خود به آنها ارائه کنید. در اینگونه موارد، بیزینس پلن یا طرح توجیهی کسب و کارتان، بسیار کارآمد خواهد بود. در اینگونه از موارد بهتر است تا مخارج خود را به شکل جزیی و کلی، در کنار یکدیگر ذکر کنید. میتوانید در قدم اول، از هزینههای روز اول و جاری شرکت خود بگویید و در ادامه به سراغ هزینههای هفتگی، ماهانه و سالانه بروید. این تصویر کاملترین دید را از استارتاپ شما به سرمایه گذار میدهد.
تامین سرمایه میتواند به روشهای متعدد و در زمانهای مختلفی صورت بگیرد
1. وام بانکی: گرفتن وام میتواند یکی از اولیهترین کارها در تامین سرمایه برای هر کسب و کاری باشد. اما در نظر داشته باشید که عمدهی وامهای بانکی حجم و مقدار زیادی ندارند و تنها برای شروع استارتاپهای بسیار کوچک جوابگو هستند. میتوانید این وامها را برای استارت اولیه و جلو بردن پیشنیازهای استارتاپ تا زمان پیدا شدن سرمایه گذار بهتر استفاده کنید. برای گرفتن این وامها میتوانید به هر بانکی مراجعه کنید و دستتان برای گرفتن وام باز است. البته هنگام دریافت وام حواستان به بهره و مدت بازپرداخت وام نیز باشد و اگر مقدار قسط را در توان خود، نمیبینید، مقدار وام را کمتر کنید. عمدهی وامهای بانکی شامل 8 تا 18 درصد سود هستند که باید به آنها توجه کنید. موسسههای قرضالحسنه هم اگرچه مقدار پول کمتری به شما وام میدهند اما سود 2 یا 4 درصد را دارند که شرایط پرداخت را برای شما راحتتر میکند.
صندوقهای سرمایه گذاری سعی میکنند تا تمامی تجارت خود را برای رشد شما و کسب و کارتان به کار گیرند
در تامین سرمایه جمعی، هر کسی به هر طریقی، نیازی را از استارتاپ رفع میکند
سرمایه گذاران فرشته میتوانند نقش مهمی در رشد کسب و کار شما داشته باشند
مراکز رشد میتوانند مکانی خوبی برای دیدن و کسب تجربه از استارتاپهای مختلف باشد
نتیجه گیری
صاحبان ایده و مالکان استارتاپهای مختلف، عمدتا در گیر و دار تامین سرمایه برای کسب و کار خود، از حرکت بازمیمانند. بسیاری از افراد نمیدانند که راههای متعددی برای تامین سرمایه اولیه شروع کسب و کار وجود دارد که علاوه بر پول نقد، فضای کار، امکانات و مشاورههای آموزشی را هم در اختیار آنان میگذارد. بانکها، صندوقهای سرمایه گذاری و سرمایه گذاری جمعی از بهترین راههای کسب نقدینگی با حجم متسط و بالاست که رشد استارتاپ شما را تسریع میکنند. علاوه بر آن میتوانید با دوستان و اقوام خود، کسب و کاری خانوادگی را راه بیندازید و از سرمایههای دور و اطراف خود بهره بگیرید.
منبع : طراوان